Vakantiehuizen in Zwitserland

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Zwitserland op By-Jim!

“Het is een echt Alpenland, wat dus betekent dat je er heerlijk kan skiën. Maar ook in de zomer kun je hier genieten van de gezonde berglucht, prachtige uitzichten, leuke bergdorpjes en bijvoorbeeld het Meer van Geneve. Ontdek de cultuur en de natuur in de speciaal voor jou uitgezochte appartementjes.”

Tot ziens in Zwitserland!

Groetjes, Jim.
Vakantiehuizen Zwitserland
Vakantiehuizen boeken in Zwitserland met By-Jim.nl

Ontdek de Zwitserse cultuur

Wanneer je aan Zwitserland denkt, zal je eerste gedachte vaak skiën zijn. Maar Zwitserland is nog zoveel meer dan een land met mooie skigebieden. In de zomer is Zwitserland ook prachtig en kunnen de temperaturen stijgen tot wel boven de 30 graden. Symbool van Zwitserland is de pyramidevormige berg de Matterhorn, één van de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Ook heeft Zwitersland de grootste waterval van Europa, de Rijnwaterval bij Schaffhausen en een eigen "Grand Canyon", de Ruinaulta, een canyonachtige kloof in het Voor-Rijndal. Bergsporten als bergbeklimmen, ijsklimmen, skiën, snowboarden en wandelen op de gletsjers zijn populair in Zwitserland. De meren in Geneve, Lugano, Bodensee en Neuchâtel bieden veel watersportopties, zoals zeilen, zwemmen, waterskiën en kanoën.

Populaire wintersportbestemmingen zijn; Zermatt, Saas-Fee, Sankt Moritz, Davos en Gstaad. Zermatt ligt aan de voet van de Matterhorn. Het dorp is autovrij en je vindt er luxe winkeltjes en hippe accommodaties. Met een kabelbaan kan je gemakkelijk omhoog richting de Matterhorn en vanaf de berg is het uitzicht adembenemend. Saas-Fee wordt ook wel 'Parel van de Alpen' genoemd. Ook Saas-Fee is autovrij en is een gezellig skioord. Sankt Moritz is een wereldberoemd skioord en wordt bezocht door vele bekende mensen. Het ligt ingesloten tussen de mooiste meren en bergen. Davos is een van de grootste wintersportoorden van de Alpen. Gstaad is een sfeervol ski dorp met mogelijkheden voor iedereen. Deze plaats is ook erg populair onder de beroemdheden.

In het Schweizer Mittelland wordt Frans en Duits gesproken. Hier vindt je veel boerendorpen en de Bondsstad Bern, de onofficiele hoofdstad van Zwitserland. Een bijzondere bezienswaardigheid hier zijn de Bärengraben met levende stadsberen in berenkuilen. De beste rösti eet je overigens in Bern. In de zomer kun je heerlijk zonnebaden langs de oevers van de meren. De laaggelegen meren in Ticino zijn het warmst. Het landschap in Zwitserland is onder te verdelen in drie stukken; Jura, Mittelland en Alpen. Tussen de Jura en de Alpen liggen de grote meren, zoals de Bodensee en het meer van Genève. Zwitserland staat ook bekend om de vele kuuroorden. Hier kun je heerlijk tot rust komen en jezelf weer opladen. Zwitserland is een prachtige bestemming! Je kunt er met het gezin naar toe of heerlijk met zijn tweetjes ontspannen. Een weekje skiën of twee weken ontspannen in de zomer. Het land is veelzijdig en er is voor ieder wat wils.

Lees meer

Empty
Click + to add content

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top