Vakantiehuizen in Zweden

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Zweden op By-Jim!

“Dit land heeft een erg bijzonder recht, ‘Allemänsrätten’ heet het. Wat beteken dat je overal kan en mag recreëren. Je mag dus alles doen waar je dat wilt doen. Het heeft uitgestrekte natuur met prachtige meren en bossen. Het is het land van de Middernachtszon, het Noorderlicht en de beroemde Köttbullar (gehaktballen). Leef je uit en ontdek alles wat Zweden te beiden heeft.”

Tot ziens in Zweden!

Groetjes, Jim.
Vakantiehuizen Zweden
Vakantiehuizen boeken in Zweden met By-Jim.nl

Ontdek de Zweedse cultuur

Välkommen in Zweden! Een stedentrip naar Stockholm, het Zweedse Lapland bezoeken of misschien gewoon de ruige westkant bezoeken. Er zijn genoeg kusten, meren, bossen en bergen te ontdekken in Zweden. Het land heeft prachtige steden en historische plaatsen. Zweden is het land van Pippi Langkaus, Astrid Lindgren, ABBA en Stig Larsson. Eén van de populairste plekken is Stockholm. Vaak voor een stedentrip, want de stad heeft veel leuks te bieden. Stockholm heeft een prachtige combinatie van gebouwen, natuur en water. Midden in de stad bevindt zich het Koninklijke slot, maar deze hippe stad heeft ook gezellige winkeltjes, leuke kraampjes, goede restaurantjes en barretjes en een heus attractiepark, Grona Lund, gelegen op een pier. Pak de fiets, de kajak of wandel door de straten van Stockholm.

Göteborg, in het westen, staat bekend om de visserij en de mooie kustlijn. Echte foodies lopen watertandend door de straten met een blik op de vele restaurants en cafés. De stad staat bekend om de ontspannen sfeer in de café's. De koffiehuizen zijn het meest populair, de Zweedse bevolking houdt daar vaak hun Fika (koffiepauze), een heus fenomeen, bestaande uit een kop koffie met een gebakje of broodje, maar zeker ook het gezelschap en het gespreksonderwerp zijn van een niet te onderschatten belang. In Göteburg kun je ook terecht voor culturele attracties, zoals een bezoekje aan het Museum of World Culture. Een wandeling in de prachtige botanische tuin mag eigenlijk ook niet ontbreken en aan de rand van de stad zijn nog meer parken gevestigd, waarin heerlijk gewandeld kan worden. Ook is er een attractiepark en niet zomaar op een plek maar middenin de stad 'Liseberg' en in de zomer vinden er veel concerten plaats.

Malmö is een trendy stad in opkomst en is in korte tijd zeer populair geworden. In de stad kun je heerlijk winkelen, eten en genieten van de culturele bezienswaardigheden. Het icoon van de stad is de Turning Torso, een 190 meter hoge toren die 90 graden draait. In het centrum vind je Lilla Torg, een gezellige plek met veel restaurants en barretjes. Lekker ontspannen doe je in het hele jaar geopende badhuis van Ribergsborg met echte houtsauna's. Malmö ligt aan de kust, dus het strand is dichtbij. Het is een kleine, vriendelijke stad met een groot aanbod aan culturele attracties.

Een bezoekje aan het hoge noorden of aan Zweeds Lapland is een heuse ontdekkingstocht. Het prachtige Zweedse Lapland heeft koude winters met -40 graden en warme zomers met +30 graden. Waar kun je anders dan in Zweeds Lapland het prachtige Noorderlicht bekijken. Het noorden en Zweeds Lapland is één grote ontdekkingstocht voor de avontuurlijke reizigers. Je kunt er wandelen, afdalen, langlaufen, vissen, kanoën en vlot varen, klimmen, sneeuwscooter rijden, fietsen, hondensleeën, tochten per rendier maken, op ijsbrekertrips gaan en nog veel meer.

Lees meer

Empty
Click + to add content

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top