Vakantiehuizen in Spanje

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Spanje op By-Jim!

“Si, Espana! The place to be voor ons Nederlanders. De Spaanse Costa’s zijn natuurlijk hartstikke bekend, net als steden als Madrid, Barcelona en Valencia, maar ook Bilbao is de moeite waard. Buiten de witte stranden en de bruisende steden, kun je er natuurlijk heerlijk eten en vind je bijna nergens zoveel zon!”

Tot ziens in Spanje! Saluda, Jim.
Vakantiehuizen Spanje
Vakantiehuizen boeken in Spanje met By-Jim.nl

Ontdek de Spaanse cultuur

Veelzijdig met de hoofdletter V, dat kan een vakantie in Spanje zeker zijn! Natuurlijk kun je genieten van een heerlijke strandvakantie aan één van de Spaanse Costa’s. Maar dat is zeker niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Je kunt namelijk ook een stedentrip maken naar Barcelona, Madrid, Sevilla of wat dacht je van Bilbao? Ook kun je kiezen voor een rondreis door het fantastische Andalusië of voor een culinaire rondreis waarbij je uitgebreid kennismaakt met de Spaanse keuken.

Eén van de mooiste steden van Spanje is Sevilla. Deze stad heeft ontzettend veel geschiedenis en staat vol met historische gebouwen. Het is de grootste stad van Andalusië met het grootste historische centrum van Europa. Eén van de bekendste gebouwen in het centrum van de stad is het Real Alcazar, oftewel het Koninklijk Paleis, oorspronkelijk stammend uit 913. De prachtige tuinen van het paleis zijn zelfs gebruikt als decor in de Game of Thrones series. Al met al is het Real Alcazar een prachtig paleis dat je gezien moet hebben. Ook de Kathedraal Maria de la Sede is zeker de moeite waard. Deze gotische kathedraal is zo’n 127 meter lang en 83 meter breed en van binnen en buiten prachtig om te zien. Naast dit kathedraal staat de Giralda. Deze toren was vroeger een minaret en hoorde bij de toenmalige moskee welke later omgebouwd is tot de Kathedraal Maria de la Sede. Na de verovering van Sevilla in 1248 werd de toren door de christenen omgebouwd tot een klokkentoren. Een stad vol met geschiedenis en cultuur en die je zeker gezien moet hebben.

Naast Sevilla is ook Barcelona een populaire bestemming voor een stedentrip. Hier staat de bekende kerk die nooit af lijkt te zijn: De Sagrada Familia. Het is een bijzondere kerk die ontworpen is door de bekende architect Antoni Gaudi. Deze architect heeft tevens Parque Güell, Casa Batlló en Casa Vicens ontworpen. De bouw van deze indrukwekkende kerk is begonnen in 1882 en ze verwachten de kerk af te hebben in 2026.
Ook voetballiefhebbers kunnen hun geluk niet op in deze stad, want hier staat het stadion van één van de beste voetbalclubs ter wereld, Camp Nou van FC Barcelona. Je kunt dit prachtige stadion bezoeken en als je wilt een voetbalwedstrijd bijwonen.
De stad heeft verschillende grote parken en een strand. Bij de terrassen, die tot laat open zijn, kan je heerlijk genieten van lekkere tapas met een drankje.

Spanje bestaat uit wel 17 regio’s die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In het noordoosten, zo'n 50 kilometer gelegen van Barcelona, in Catalonië, vind je Montserrat, een mysterieuze berg met een klooster op 720 meter hoogte. Maar ook vind je hier het grootste pretpark van Europa, Port Aventura. en de prachtige steden Girona en Tarragona. In het zuidelijk gelegen Andalusië vind je o.a. de prachtige steden Sevilla, Granada, Cordoba en Malaga, de bekende 'witte dorpjes', de prachtige wandelpaden van de 'Caminito del Rey' en het Parque Natural de Doñana. Dit prachtige natuurgebied herbergt vele diersoorten, waaronder de Iberische Lynx. Ook een bekende steek is de Rioja, bekend om de wijnbouw en de daarbij behorende heerlijke wijnen.

Spanje is ook het land van de tapas! De kleine hapjes die in vrijwel elk restaurant of bar terug te vinden zijn. Vaak worden deze hapjes gegeten in combinatie met een heerlijke Sangria. Ook de siësta is een bekend fenomeen in Spanje. Tussen de middag stopt (bijna) iedereen met werken om te genieten van een welverdiende pauze, meestal doorgebracht met familie of vrienden en er wordt gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om uitgebreid te lunchen. Er staat daar dan wel tegenover dat er doorgewerkt moet worden tot ’s avonds laat.
Spanje staat bekend als het land van de tapas, siësta en de zon, maar het is zo veel meer dan dat! Cultuur en geschiedenis, maar ook natuur zijn rijkelijk aanwezig in dit land. Bekijk daarom vandaag nog de mogelijkheden die het prachtige Spanje jou te bieden heeft.

Lees meer

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top