Vakantiehuizen in Luxemburg

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Luxemburg op By-Jim!

“Aahhh, het mysterieuze Luxemburg. Geloof het of niet, maar dit land biedt veel pareltjes. Je vindt er veel kastelen, de prachtige, gelijknamige hoofdstad met prachtige historische gebouwen en de Bock-kazematten, de uitlopers van de Ardennen en prachtige, kronkelende binnenwegen. Ontdek het allemaal terwijl je verblijft in een speciaal voor jou uitgezocht appartement.”

Tot ziens in Luxemburg!

Groetjes, Jim.
Vakantiehuizen Luxemburg
Vakantiehuizen boeken in Luxemburg met By-Jim.nl

Ontdek de Luxemburgse cultuur

In Luxemburg vind je prachtige heuvellandschappen met bossen en meren, die je uitnodigen om heerlijke wandelingen te maken. Natuurliefhebbers, maar ook avonturiers kunnen hun hart op halen in Luxemburg. Reis door de pittoreske stadjes en breng een bezoek aan de hoofdstad, eveneens Luxemburg geheten. Het is een internationale stad, want er wonen ruim 170 verschillende nationaliteiten. Het oude gedeelte van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en de stad staat bol van de culturele activiteiten. Het Museum of Contemporary Art is een must-do, maar ook de Bockkazematten zijn bijzonder om te bezoeken, dit is een uit de 18e eeuw stammende ondergronds doolhof en spannend om met kinderen te bezoeken. De kleine stad Larochette aan de rand van het natuurgebied wat bekend staat als 'Luxemburgs Klein Zwitserland', staat bekend als de 'Parel van de Ardennen' en wordt omgeven door bossen en rotspartijen. Je vindt er veel mooie wandelroutes. Tijdens de wandeling door velden en bossen, kom je ook veel sporen van geschiedenis tegen. Zo kun je overblijfselen treffen van een Romeins kampement genaamd de “Nommerlayen”.

Het mooiste kasteel van Luxemburg is Burcht Vianden, wat tussen 1530 en 1820 nog de Oranjes toebehoorden. In het Eisch dal vind je zelfs zeven kastelen. Je kunt de kastelen met de auto bekijken of via een 41 km lang wandelpad dat van kasteel naar kasteel loopt. Luxemburg heeft ook een eigen wijnroute, de Route du Vin. Langs deze 42 km lange route vind je ook verschillende wijnboeren die je kunt bezoeken en waar je een wijntje kunt proeven.

Lees meer

Empty
Click + to add content

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top