Vakantiehuizen in Italië

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Italië op By-Jim!

“Pizza, koffie en ijs uit Italië zijn niet te evenaren. Niet alleen het eten is er geweldig, maar ook het land zelf met steden als Rome, Napels, Milaan en Florence! Je vindt er kunst, cultuur en je kunt er geweldig shoppen. Toscane met haar heuvels en olijfboomgaarden, de Amalfikust, Sicilie… Ahh, bella Italia!”

Arrivederci!

Groetjes, Jim
Vakantiehuizen Italië
Vakantiehuizen boeken in Italië met By-Jim.nl

Ontdek de Italiaanse cultuur

Italië staat garant voor het juiste recept aan historie, kunst, geschiedenis, zon, strand en natuurlijk lekker eten! Ontdek hier het goede leven onder het genot van een espresso, een coupe Italiaans ijs of een heerlijk bord pasta! Wanneer je aan Italië denkt, denk je al snel aan Rome. Deze prachtige en historische stad kent een paar van de beroemdste gebouwen ter wereld. Zo heb je het Colosseum, de Sint Pietersbasiliek, de Spaanse Trappen en het Forum Romanum.

Ook zo'n beroemd gebouw is het Pantheon dat oorspronkelijk in 27 v.Chr. is gebouwd en later in 125 n.Chr. is herbouwd. Het Pantheon in Rome is één van de bekendste gebouwen in de hele wereld. Het typerende aan dit gebouw is dat het een rond gat heeft aan de bovenkant en als het regent, stroomt het water dus gewoon naar binnen. Het is tegenwoordig in gebruik als rooms-katholieke basiliek en gewijd aan de Heilige Maria.

In heel Rome vind je veel fonteinen, maar de bekendste is toch wel de Trevifontein, gelegen aan het Piazza di Trevi met een hoogte van zo’n 26 meter en 22 meter breed. Er gaan verschillende mythes rond over de fontein en één van die mythes is dat als je met je rug naar de fontein toe staat en er twee muntjes in gooit met je rechterhand, je nog een keer terug zal komen naar Rome. Een andere mythe is, is dat als je dit doet je de liefde van je leven zal tegenkomen in de stad.

Italië is natuurlijk veel meer dan alleen Rome. Het land heeft prachtige steden, een rijke geschiedenis en heerlijk eten. Neem nu bijvoorbeeld de stad Napels. In deze stad is ooit de Pizza Margherita uitgevonden, maar de stad staat ook bekend om de vulkaan Vesuvius die er vlak naast ligt. De vulkaan is in de loop der jaren al vele malen tot uitbarsting gekomen, maar één van de bekendste uitbarstingen was toch wel die in 79 na Christus. De vulkaan verwoestte de nabijgelegen steden Pompeï en Herculaneum die werden bedolven onder meters hete lava en as. Deze plekken zijn tegenwoordig te bezichtigen en mag je zeker niet missen als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze regio.

Italië kent ook prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld in het noorden het Gardameer. Dit meer is erg populair bij toeristen. Ook Toscane wordt als één van de meest populaire regio’s in de zomer gezien. Hier zijn onder andere de steden San Gimignano en Florence te vinden, maar ook de bekende stad Pisa met de gelijknamige scheve toren van Pisa. De toren is van 1990 tot 2001 gesloten geweest om ervoor te zorgen dat het niet in zou storten. Experts hebben berekend dat de toren minstens drie eeuwen zou moeten overleven.

Italië is een divers land met voor ieder wat wils. Heerlijk eten, leuke mensen, prachtige cultuur en natuur.

Lees meer

Empty
Click + to add content

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top