Vakantiehuizen in Finland

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Finland op By-Jim!

“Och Finland….wat een romantische plek is dat in de winter. Met de sneeuw bedekte dennenbomen, knusse huisjes, skiën of een sledetocht maken en de dag eindigen in de sauna. Heerlijk! In de zomer kun je er eiland hoppen, eindeloos wandelen in 38 nationale parken of het hippe Helsinki bezoeken.”

Näkemiin in Finland!

Groetjes, Jim.
Vakantiehuizen Finland
Vakantiehuizen boeken in Finland met By-Jim.nl

Ontdek de Finse cultuur

Finland staat bekend om de uitgestrekte bossen, duizenden meren, rendieren, elanden, Fins Lapland, Helsinki, de Kerstman in Rovaniemi en niet te vergeten: het Noorderlicht. Finland is een enorm veelzijdig land dat je zal verbazen. Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt aan de Oostzee. Het is met name gebouwd op onregelmatig gevormde eilanden, waardoor het bijvoorbeeld meerdere havens heeft en veel bruggen. De bruisende stad heeft veel moderne architectuur, maar ook wijken met veel Jugendstil gebouwen. De stad heeft veel winkels, je kunt er heerlijk uit eten en het heeft een gezellig uitgaansleven.

De Sami cultuur speelt ook een belangrijke rol in Finland. Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië en worden ook wel het rendiervolk genoemd. Ze leven nog steeds volgens eeuwenoude tradities, waarbij rendieren nog steeds een belangrijke rol spelen. Een bezoek aan het Sami volk maakt je reis naar Finland compleet.

De mooiste rondreis maak je door Finland heen in de zomer. In het noorden van het land is het in de maanden juni en juli 24 uur per dag licht dankzij de middernachtzon. Dus denk je dat het er altijd donker en koud is, dan heb je het goed mis. De Finse zomerdagen zijn juist lang en warm. Vanaf eind augustus kun je zelfs al het eerste Noorderlicht zien.

Hou je van kou en een winterwonderland? Dan ben je in de winter in het Finse Lapland aan het juiste adres! Het kwik daalt tot ver onder het vriespunt en het landschap van Finland veranderd in een sprookjesachtig gebied. Naaldbomen worden bedekt met een dik pak sneeuw en knusse vakantiehuizen staan klaar voor je om jezelf op te warmen bij de kachel. De winterperiode biedt de perfecte mogelijkheid om buiten activiteiten te ondernemen, denk bijvoorbeeld aan een hondensledetocht, een sneeuwscootertocht, een ritje op de rendierslee en het Noorderlicht zien. Natuurlijk heb je volop opties om lekker te skiën of te snowboarden. Wintersportplaatsen als Levi en Ruka-Kuusamo zijn erg geliefd en doen echt niet onder voor de Alpen. Wil je een bijzondere kerst vieren in Fins Lapland? Bezoek dan de woonplaats van de Kerstman in Rovaniemi. In Santa Claus Village kun je op de foto met de Kerstman, ookwel ‘Joulupukki’ genoemd. Een vakantie naar Finland is onvergetelijk, in welk seizoen je ook gaat.

Lees meer

Empty
Click + to add content

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top