Vakantiehuizen in Duitsland

Ontdek de leukste vakantiehuizen in Duitsland op By-Jim!

“Duitsland is enorm groot en als vakantieland bijzonder veelzijdig, gastvrij en heeft zelfs de verwende vakantieganger (zoals ik…) veel te bieden. Je vindt er bergen en bossen met watervallen voor de sportieve vakantieganger, maar ook hippe steden als Berlijn, je kunt er wintersporten en vergeet de Oktoberfesten en de populaire kerstmarkten niet!”

Proost & ik zie je in Duitsland! Groetjes Jim
Vakantiehuizen Duitsland
Vakantiehuizen boeken in Duitsland met By-Jim.nl

Ontdek de Duitse cultuur

Duitsland staat bol van de cultuur. Steeds meer toeristen weten hun weg te vinden naar het interessante Duitsland. Het land heeft een grote variëteit aan leuke steden, festiviteiten, landschap en cultuur. Berlijn, Keulen, Hamburg en Düsseldorf zijn ideale steden voor een stedentrip, maar ook Dresden is de laatste jaren sterk gestegen in populariteit als bestemming voor een stedentrip, vooral voor wie geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Berlijn is tegenwoordig vooral een hippe en relaxte stad met een beladen geschiedenis. Iconische bezienswaardigheden zijn o.a. de Brandenburger Tor, de Reichstag, het Holocaust Monument en de restanten van de Berlijnse Muur met Checkpoint Charlie. Leuke tip: Wil je veel zien, boek dan een fietstour! De Dom van Keulen trekt veel toeristen naar Keulen. Het imposante gebouw is open voor bezoekers. Naast de dom komen ook veel toeristen naar Keulen vanwege de mooie kerstmarkten.

De Duitse kerstmarkten zijn ontzettend populair. Volle bussen vertrekken vanuit Nederland en België naar steden als Hamburg, Keulen, Oberhausen, Essen, Münster en München. De sprookjesachtige sfeer staat centraal tijdens de kerstmarkten en maken je dagje of weekendje kerstshoppen compleet. Na, of tijdens het shoppen, kun je bij diverse kraampjes allerlei heerlijks kopen, zoals Glühwein, bratwurst, gesuikerde amandelen of schnaps. Andere winterse sferen vind je vooral in het Zwarte Woud en het Sauerland met de bekende wintersportplaatsen Winterberg en Willingen.

München is een prachtige stad en het zakencentrum van Duitsland. Maar München staat bij toeristen vooral bekend om het jaarlijkse Oktoberfest. Het bier vloeit rijkelijk tijdens deze periode die zo’n zestien dagen duurt.

Voor de avonturiers heeft Duitsland leuke attractieparken. Eén van de bekendste pretparken is Europa-park. Dit attractiepark is verdeeld in vijftien themagebieden. Het is het grootste pretpark in Duitsland en is te vergelijken met Disneyland Parijs. Andere leuke attractieparken zijn Movie Park Germany, Wunderland Kalkar, Legoland Discovery Duisburg en Fantasialand. De actieve vakantieganger komt uitstekend aan zijn trekken in Duitsland. Het land heeft meer dan 200 lange afstand fietsroutes en enorm veel prachtige uitgestippelde wandelroutes door heel Duitsland. Hier kom je zeker in aanraking met de natuur.

Het grote en indrukwekkende Duitsland is niet in één dag te ontdekken. Plan meerdere tripjes om het land te leren kennen. Stedentrips, lange vakanties en dagtripjes, alles kan in Duitsland. Kijk snel tussen ons aanbod en start je ontdekkingsreis naar Duitsland.

Lees meer

Zie ook alle andere bestemmingen

  • Top